Extra gelukshormonen door lachen

“Lachen is gezond”

Is een uitspraak die we vaak horen en het mooie is het is ook waar.
Als we lachen maken we namelijk zogenaamde gelukshormonen aan, wat stress verminderd. Deze gelukshormonen zorgen er trouwens ook voor dat ons immuunsysteem beter werkt, waardoor er meer weerstand is tegen virussen en bacteriën en dat zorgt er weer voor dat we minder snel ziek worden. Een win – win situatie dus. Tijdens een goede lachbui stimuleer je ook de afgifte van endrofine, dat werkt als een pijnstiller. Dus van lachen wordt je gelukkig, minder snel ziek en je hebt een eigen pijnstiller. Maar dat is nog steeds niet alles. Want zoals jullie wel weten is een goede lachbui best inspannend, je spant veel spieren aan in je gezicht en buik, zo erg dat je er soms spierpijn van krijgt. Het spreekwoord “ik heb spierpijn van het lachen” komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Hierdoor wordt je doorbloeding weer even flink op gang geholpen, het is dus eigenlijk een goede, leuke en gezellige work out.
Wist je dat een volwassenen gemiddeld 20 keer per dag lacht in verschillende soorten en maten? Dat klinkt zo best veel maar als we dat afzetten tegen het feit dat kinderen ongeveer 400 keer lachen op een dag dan is dat voor een volwassenen best weinig.
Als we dan kijken wat een goede lachbui voor een positief effect heeft op onze gezondheid is het misschien tijd om ons hier bewuster van te worden en er verandering in aan te brengen. Zoek wat leuks op op de tv, lees een grappig boek, vertel elkaar eens een goede mop, kietel elkaar en haal grapjes met elkaar uit of doe eens lekker gek naar elkaar of voor de spiegel. Je zult zien, de wereld ziet er heel anders uit na een heerlijke goede lachbui.

Have fun

Start Chat
1
Hey! Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je mee helpen?