Hoe integreren wij DISC binnen ons aanbod?

De Persoonlijke Stijl Analyse geeft u inzicht in de verschillen tussen mensen, maar vooral persoonlijk inzicht. Wat is de natuurlijke manier van doen? Hoe gaat iemand om met bepaalde situaties onder druk? Wat is de stijl van communiceren? Wat zijn de onbewuste drijfveren? Uitgangspunt is het DISC model met vier fundamentele temperamenten. Het beschrijft uw natuurlijke gedragsstijl en geeft handvatten om prettiger te werken, te leven en om te gaan met anderen.

Hoe integreren wij DISC binnen ons aanbod?

Beoordeling:

Wij nemen van een DISC-analyse af bij werknemers en hun leidinggevende.  De DISC-analyse brengt de volgorde van communicatiestijlen in beeld. Deze worden ondergebracht in 4 verschillende pijlers: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Consciëntieusheid.

Begrip:

Wij maken werknemers en leidinggevende bekend met het DISC-model en hoe het verband houdt met interacties op de werkplek en communicatiestijlen.

Aangepaste Communicatie:

Wij moedigen werknemers aan om hun eigen DISC-profiel, dat van hun collega’s en leidinggevende te begrijpen. Deze kennis kan worden gebruikt om communicatiestijlen aan te passen voor een betere samenwerking en conflictbeheer.

Teambuilding:

Wij geven handvatten om DISC-profielen te gebruiken om diverse en complementaire teams te vormen, zodat er een balans komt van de verschillende personality types binnen teams om creativiteit en productiviteit te verbeteren.

Conflictoplossing:

Wij leren om DISC-inzichten toe te passen om conflicten effectiever op te lossen. Het begrip van de onderliggende persoonlijkheidstrekken kan helpen bij het bemiddelen van geschillen en het vinden van gemeenschappelijke grond.

Leiderschapsontwikkeling:

Wij bieden leiderschapsontwikkelingsprogramma’s aan die rekening houden met DISC-profielen. Wij helpen leidinggevende hun leiderschapsstijlen aan te passen om beter contact te maken met hun teams.

Verkoop en Klantenservice:

In functies waarbij contact met klanten centraal staat, leren we werknemers hoe ze DISC-analyses kunnen gebruiken om het gedrag en de voorkeuren van klanten te begrijpen, wat de verkoop- en service-interacties verbetert.

Verandermanagement:

Gebruik DISC-analyse om te beoordelen hoe werknemers kunnen reageren op veranderingen binnen een organisatie. Pas verandermanagementstrategieën dienovereenkomstig aan.

Persoonlijke Ontwikkelingsplannen:

Wij moedigen werknemers aan om persoonlijke ontwikkelingsplannen te maken op basis van hun DISC-profielen. Dit kan individuen helpen hun sterke punten te benutten en te werken aan verbeterpunten.

Feedback en Coaching:

Wij bieden coaching- en feedbacksessies aan die DISC-inzichten incorporeren om werknemers en leidinggevende te helpen hun interpersoonlijke vaardigheden te verfijnen.

Het integreren van de DISC-analyse kan de interpersoonlijke relaties, communicatie en teamwork binnen de organisaties en bedrijven verbeteren. Het biedt een raamwerk voor het begrijpen en waarderen van individuele verschillen, wat uiteindelijk bijdraagt aan een harmonieuzere en effectievere werkcultuur.

Naast de DISC bieden wij een verdieping aan op de DISC analyse die waarde en interesse in beeld brengt, deze factoren kunnen de disc uitkomst versterken of verzwakken.

Waarden en interesse gaat over datgene wat je de afgelopen jaren hebt geleerd en hoe  normen en waarden zijn gevormd naar wat deze op dit moment zijn. Factoren die hierin mee kunnen spelen zijn; familie, opvoeding, geloof, waar je bent geboren, school, vrienden en omgeving.

Alle factoren bij elkaar zorgen voor unieke persoonlijkheden.

Start Chat
1
Hey! Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je mee helpen?